اسید تارتاریک | |
---|---|
نام شیمیایی | اسید تارتاریک |
فرمول شیمیایی | C4H6O6 |
وزن مولکولی | 150.087 گرم در مول |
شماره CAS | [526-83-0] |
شدت | 1.788 گرم بر سانتی متر |
نقطه ذوب | xx.x درجه سانتی گراد |
نقطه جوش | 443 (170 درجه سانتیگراد) |
لبخند می زند | C(C(C(=O)O)O)(C(=O)O)O |
کتابشناسی و سلب مسئولیت |
اسید تارتاریک ( E 334 )؛ اسید آلی کریستالی و بی رنگ که معمولاً در گیاهان یافت می شود . این اسید که در صنایع مختلف به ویژه صنایع غذایی استفاده می شود، به عنوان محصول جانبی پتاسیم در طی تخمیر شراب به دست می آید. Carl Wilhem Scheele اولین کسی بود که اسید تارتاریک را از این مخلوط جدا کرد. ضایعات حاصل از تولید شراب با هیدروکسید پتاسیم خنثی می شوند . اسید تارتاریک نیز از تصفیه تارتار کلسیم رسوب شده با اسید سولفوریک تشکیل می شود .
اسید تارتاریک در نوشابه ها ، دسرهای ژلاتینی ، تمیز کردن و پرداخت فلزات و رنگرزی پشم استفاده می شود. از تارتارهای پتاسیم آنتیموان نیز به عنوان حشره کش و حشره کش استفاده می شود . اسید تارتاریک 1.6-2.8٪ از کل اسید موجود در توت ها را تشکیل می دهد .
اسید تارتاریک چهار استریو ایزومر دارد . اینها عبارتند از d (dexro) اسید تارتاریک موجود در انگور و سایر میوه ها، l (levo) اسید تارتاریک به دست آمده از مخلوط راسمیک، و مخلوط راسمیک مصنوعی dl تارتاریک اسید و مزو تارتاریک اسید.
اسیدهای تارتاریک اسیدهای دی کربوکسیلیک محلول در آب هستند .